Skyltprofiler

Skyltprofiler för fasadskyltar

Profil 03

Belysning: Bakåt

Den här skyltmodellen består av en skyltkropp i aluminium som lackas i valfri kulör. Inuti kroppen monteras LED* belysning.
Skyltfronten produceras i akryl/plexiglas som antingen är färgad eller inklädd i folie i logotypens kulör.

Den här skylttypen är belyst bak mot fasaden vilket resulterar i en så kallad ”coronaeffekt”. För att få ut det mesta av den här typen av belysning bör fasaden vara strukturerad eller ljus. Skylten kan såklart användas mot en slät och mörk fasad men med något sämre ljusspridning.

Profil 06

Belysning: Framåt

Likt profil 3 är denna skyltmodellen bestående av en skyltkropp i aluminium som även den lackas i valfri kulör & med invänding LED* belysning.
Skyltfronten produceras i akryl/plexiglas som antingen är färgad eller inklädd i folie i logotypens kulör.

Den här skylttypen är belyst framåt genom akrylfronten och passar de flesta logotyper.

Profil 08

Belysning: Framåt & åt sidorna

Bakstycket på bokstaven tillverkas i aluminium, som lackeras i valfri kulör. LED* belysningen monteras i bokstavens botten och fronten är en i akryl/plexiglas som kläs in i folie likt de andra skyltarna.

Här får du ljusspridning både framåt och åt sidorna.

Profil 10

Belysning: Framåt & åt sidorna

Denna typ av skylt skiljer sig ganska mycket från de tidigare skyltarna. Profil 10 produceras som en låda i aluminium som lackas i valfri kulör med LED* belysning i botten och toppen av lådan.
Man fräser sedan ur text och symbol för att i nästa skede fälla ut 10mm akryl och får då den så kallad profil 10 modellen. Akrylen belyses både framåt och åt sidorna.

Fasadskylt - Profil 00

Profil 00

Belysning: Obelyst

Detta är en plan obelyst skylt som kan tillverkas i aluminium, akryl eller rostfritt. Bokstaven monteras med distans från fasaden, antingen individuellt med distansstift eller på horisontella aluminiumprofiler som lackeras i fasadens kulör. 

Fasadskylt - Profil 01

Profil 01

Belysning: Obelyst

Detta är den populäraste obelysta skylten. 3D bokstäver/logotyper tillverkade i aluminium som lackas i valfri kulör. Även denna skylt monteras med distans från fasaden med byglar eller på horisontella stag lackade i fasadens kulör.

Fasadskylt - Profil 04

Profil 04

Belysning: Framåt

Skylten tillverkas i aluminium som lackas i valfri kulör och fronten tillverkas i akryl som toppas med folie. Fronten monteras i bokstaven med plåtlist vilket gör det möjligt att ha en ram runt skylten i en annan kulör. LED belysning monteras i skyltkroppen och lyser framåt genom akrylen.

Fasadskylt - Profil 05

Profil 05

Belysning: Framåt

Denna skylt är väldigt lik profil 04. Den tillverkas i aluminium och med en akrylfront som monteras i bokstaven. Det som skiljer profilerna åt är att akrylen monteras från sida som man fäster med en plastlist. Även denna skylt belyses framåt genom akrylen.

Fasadskylt - Profil 30

Profil 30

Belysning: Framåt

Profil 30 produceras helt i 30mm Opalvit akryl. Från baksidan borrar man in ledbelysning som gör att man får en fin och jämn ljusspridning i hela bokstaven. Till skillnad från de andra profilerna monteras denna skylttyp endast med stift för att få den där extra kicken av ”clean” och stilren känsla. Helt klart den lyxigaste profilen när man vill ha en vit skylt.

Fasadskylt P10 (flaggskylt) med belysning till Bastard Burgers

Flaggskyltar

Belysning: Valfri

Flaggskyltar kan produceras på en stor mängd olika vis. Man kan bygga den som en P10 skylt, som en låda som toppas med akryl och belyses med lysrör eller som en obelyst skylt i en mängd olika material. Här är det fantasin som sätter gränserna för vad man kan skapa.

Fasadskylt - Flexneon

Led-Neon

Belysning: Framåt

Den moderna typen av neonskyltar innehåller inga giftiga gaser som är svåra att hantera utan bygger istället på modern LED teknik som formas för att ge känslan av en rustik neonskylt. Skylten gör sig väldigt bra inne i butiker för att visa specifika produkter eller avdelningar. Den gör sig även bra som budskapsbärare av värdeord på kontoret.

Fasadskylt i fyrkantsbockad blanksvart plåt

Plåt

Belysning: Obelyst

Fyrkantsbockad plåt som toppas med utskuren eller printad folie är en klassisk skylttyp som används till mångt och mycket. Den är relativ billig och enkel att montera. Nackdelen är att många kommuner valt att inte godkänna denna typ av skylt i citykärnorna.

Det går att lägga till belysning i form av ledlister.